Meer behandelingen

Elektrolytisch Vernikkelen :

Elektrolytisch vernikkelen is een autokatalytisch proces waarbij een harde en corrosiebestendige legering van nikkel en fosfor wordt aangebracht op een (metalen) oppervlak via een chemische reactie. Nikkel is een geelachtig metaal en wordt toegepast voor verfraaiing en corrosiebescherming. Voor een goede corrosiebestendigheid moet de nikkellaag het grondmateriaal afsluiten van de omgeving en dus porie-dicht zijn. Dit betekent dat de laag minimaal 20 µm (tot 40-50 µm) moet zijn om een goede corrosiebestendigheid te kunnen garanderen. Als het materiaal wordt voorverkoperd kan een dunnere nikkellaag volstaan. De nikkellaag kan mat, halfglanzend of hoogglanzend worden aangebracht. Hierna kan het product eventueel weer worden verchroomd.

Mechanisch Zink :

Mechanisch verzinken is een trommel-procédé, waarbij door middel van zinkstof en glasparels op het voorbehandelde staaloppervlak (ontvetten/beitsen) een 3 – 80 µm dikke zinklaag wordt aangebracht. Na het trommelen wordt het zinkoppervlak gechromateerd of geolied. In tegenstelling tot elektrolytisch verzinken kan bij het mechanisch verzinken geen waterstofbrosheid en dus geen materiaal verzwakking optreden.

Verchromen :

Chroom is blauwwit van kleur en wordt toegepast voor verfraaiing en corrosiebescherming. Bij sierverchromen wordt altijd eerst een nikkellaag aangebracht. Het chroomlaagje dat hier overheen komt is dun en geeft het product een andere kleur. Voor een goede corrosiebestendigheid moet de nikkellaag het grondmateriaal afsluiten van de omgeving en dus porie-dicht zijn. Dit betekent dat de laag minimaal 20 µm (tot 40-50 µm) moet zijn om een goede corrosiebestendigheid te kunnen garanderen. Als het materiaal wordt voorverkoperd kan een dunnere nikkellaag volstaan. De nikkellaag bepaalt bij het verchromen de glans.

Stokvis trading b.v.

Uw partner in bevestigingsmaterialen

Stokvis trading b.v.

Your partner in the field of fasteners
and accessories