Thermisch verzinken van bevestigingsmateriaal

Thermisch verzinken van bevestigingsmaterialen gebeurt volgens het centrifugeproces met een hoge zinkbadtemperatuur. Het product wordt gedompeld in een bak met vloeibaar zink, waarbij een groot blok zink is verwarmd tot ca. 400°C. Tijdens het dompelen wordt het product bedekt met een laag vloeibaar zink en meteen na het uit takelen stolt deze laag. De laag is minder glanzend en na een aantal dagen meestal zelfs mat-grijs. Door het coaten van materiaal wordt corrosie tegen gegaan.

De laagdikte wordt niet bepaald door de tijdsduur in het bad maar door de dikte van het materiaal. De laagdikte bedragen minimaal 60 µm en kunnen oplopen tot soms wel 200 µm. De voordelen van verzinken bij deze temperaturen zijn de geringe viscositeit van het zink bij het centrifugeren en de silicium invloed die vergaand wordt geëlimineerd. Nadelen van het coaten zijn druppelvorming en vervorming van dun materiaal.

De internationale normen die gelden voor het thermisch verzinken van producten vinden we erg belangrijk. We willen graag voldoen aan de beste kwaliteit van materiaal. We volgen deze normen dan ook strikt.

Wij laten thermisch verzinken conform de internationaal geldende ISO 1461 norm (vergelijkbaar met de ASTM A-153 norm). 

Voor vragen over kunt u altijd contact met ons opnemen.

Stokvis trading b.v.

Uw partner in bevestigingsmaterialen

Stokvis trading b.v.

Your partner in the field of fasteners
and accessories